Sunday 7 December 2014

Meraklı Minik Aralık 2014


Bu ay ki konu süper olmuş bence. Çocuklara  özellikle geri dönüşüm kavramınını anlatmak kolay ve eğlenceli hale gelmiş.









Bu sayıda neler var:
  • Biz ilk olarak çöp kamyonu makatini yaptık. 
  • Geri dönüşüm oyununu ise çok eğlenceli. Kagıt-Cam-plastik olmak üzere 3 geri dönüşüm kutusu ve geri dönüşüm kartları var. Geri dönüşüm zarında ise üç değişik seçenek var yine. Oyuncular ellerindeki kartları zarda gelen ktuya atıyor. Elindeki tüm kartları ilgili geri dönüşüm kutsuna en önce atan kazanıyor. Biz çok eğleniyoruz.
  • Tuvalet Kağıdı Kartonlarından Oyuncak Kartları ise çok süper. Hersayıda olduğu gibi bunda da hafıza kartları var. Ancak bu kartlarda atma kullan tarzında, tuvalet kağıdı ruloları ile yapılabilecek bir sürü şey var.mesala biz bir tırtıl yaptık. Ruluyu 1cm genişliğinde kestik. Halkaları yanyana birbirine yapıştırdık. Birini baştakinin üstüne koyduk veona hareketli gözler yapıştırdık. Birde ev yaptık. Kağıt kek kalıbını rulonun tepesine yapıştırdık çatı oldu. Evi boyadık ve siyahlada kapı-pencere çizdik. Daha bir sürü farklı fikir var :)
  • Camların geri dönüşümünü anlatan mini kitapçık var. 
Bu arada "Bir Plastik Şişenin Yolculuğu" adlı kitabı aldık. Dergi ve ve kitap kızımın geri dönüşümü iyice benimsemesine yardımcı oldu. Öncedende kullandığımız kağıtları, camlar, pilleri geri dönüşüme atardı ama şimdi daha bilinçli oldu.



No comments: