Wednesday 15 February 2017

Pilsan Sayı Terazisi- Matematik

Pilsan Oyuncak satışa sunmuş. Fiyatı gayet uygun. 17 tane sayı içeriyor
Anaokulu ve 1. sınıf düzeyi için uygun

* Kullanım Yaşı 36+ Ay
* 17 Parça
* Çocukların Sayıları Öğrenmelerine Yardımcı
* Eğitici ve Öğretici
* Zeka Gelişimini Destekler
* Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getirir

Bu terazi ile toplama yapmak eğlenceli. Terazinin bir koluna bir sayısı diğerine ise toplamı bu sayıya eşit olan diğer sayıları asıyorsunuz. Eşitlik doğru ise terazi dengede kalıyor.

1.sınıf a giden kızım için almıştım. Bizim ki öneceden de basit toplamları bildiği için çok çok büyük fark oluşturmadı. Gene de farklı kullanım alanları bulup baya eğlendi.
Örneğin bir sayıyı kaç farklı iki sayısı toplayarak elde ederim çalışması yaptı.
5=1+4
5=2+3
5=0+5
bunu yapınca aa anne dedi beş sadece iki şekilde elde edilebiliyor muş :)
Farklı bir kullanım:  okulda her öğrencinin bir deney anlatmasını istemişti öğretmeni. Bizim kızda eşit kollu teraziyi anlattı. Her iki taraftaki yükler eşit olmadığı zaman terazi dengede değildir, ağır taraf aşağıda olur, hafif taraf yukarıda.

ee ne var bunda demeyin, dijital çağda çocuklar bu teraziyi hiç bir yerde görmüyor. Oysaki eşit kollu terazi fiziğin temel konularından olan basit makinalardan biridir.


Diğer taraftan toplamaya ilk defa geçecek bir çocuk için çok yararlı olacaktır. Bende ufak kızda daha aktif kullanmayı düşünüyorum.

Planladığım kullanım alanları (şimdilik bunlar, kullanınca aklımza gelir başkaları da):
1- Sayıları öğretme
2- büyük-küçük sayı öğretme: zira sayıların ağırlıkları farklı olduğu gibi büyüklükleri de farklı. Dolayısı ile  hem terazideki denge ile hem ölçü ile büyük-küçük sayı kavramı öğretilebilir.
3- renkleri öğretmen: Sayılar farklı renklerde olduğundan uygun bir materyal

Malzeme olarak bakarsak:
Artı: plastik kalitesi iyi. Terazi adamın dik durabilme kapasitesi iyi. Sayıların plastiği iyi.
Eksi: Terazinin uçlarındaki sayı takma yerlerine sayılar zor giriyor. O kısım daha ergonomik tasarlanabilir. Terazinin tam ortasındaki yuvarlak düğme yi bir kere takıp tekrar çıkarmaya çalışınca kırıldı. Bende yapıştırmak zorunda kaldım. Belki daha sağlam yapılabilir. Çünkü ilk takışta ters takmışım, düzeltmek için çıkarınca kırıldı.

Özetle fiyat-performans açısından biz bu ürünü beğendik.

Güle güle eğlene eğlene oynayın efendim

No comments: