Giysi ve dikiş konusun işlendiği bu sayıyı, eğer bir kızınız varsa ve hala almadıysanız mutlaka alın derim.
Beğendiklerimiz:
- Dikiş dikme kartları: Çevresi deliklerle çevrili kalın kartondan 4 parça kıyafetten oluşuyor. Etek, şort, 2 de tişört . Bu kartlar sayeseinde kızım ilk defa dikiş dikti. Biraz sıkıldı çünkü alttan mı üstten mi geçireceğini tam bilemedi bazen ve ipin dolandığı oldu. Birde ipi çekmeye çalışırken iğneden çıkması da cabası. Ama yinede çok hoşuna gitti. 3 kartı bitirdi diğeri yarım kaldı. İğne yerine önerilen toka ise işini fazlasıyla gördü :)
- Giysi giydirme: 2 boyutlu ayakta durabilen bir kız bir erkek çocuk maketi ve bunlara uygun çeşitli kıyafetler. Çok küçükken hatırlıyorum, komşumuzun kızında vardı bir sefer bizede vermişti. Çok severek oynamıştık.
- Çamaşır makinesi maketi: deterjen gözü bile düşünülmüş bir makina, 2 deterjan kutusu, bir sepet ve çeşit çeşit çamaşır. Hem beyaz hem renkli çamaşırlar. Kuzum buna bayıldı, ertesi gün hemen okula götürmek istedi. Ancak orda biraz yıpranmış galiba, bir tadilat yapmamız gerekecek.
- Dikiş malzemeleri eşleştirme kartları: bununlada hafıza oyunu oynadık. Hepsini terse çevirdik. Her kişi her seferinde 2 kart açma hakkına sahip. Eğer açılan iki kart aynı ise kartları alır ve açmaya devam eder. Değilse sıra diğer kişiye geçer. Oyunun püf noktası kartlar açılıp kapandıkça yerleri hafızada tutabilmek ve eş kartları açabilmektir.
- Çamaşırlar nasıl yıkanır minik kitabı: çizgilerden kesip katlayınca küçük bir kitapçık çıktı ortaya. Kitabın kahramanlarının baba ve oğul olması çok güzel olmuş bence. Bu iş sadece kadınlara ait olmamalı (tuttu yine feministiğim :)). Kitap sırayla çamaşır yıkamının adımlarını anlatıyor. Yıkama derken tabiki çamaşır makinasına atma adımları canım, kim kalmış elde yıkayan :D. Bizim kuzu için pek ilgi çekici ve eğitici olmadı. Çünkü o zaten uzun zamandır benimle çamaşırları ayırıyor ve hangi çamaşır deterjanını kullanması gerktiğini biliyor. Beyazlara ayrı renklilere ayrı.